Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki 20 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
cebula 1 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat wg potrzeb
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami.

Mięso mielone włożyć do miseczki,dodać jajko oraz przyprawy.Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę obrać i zetrzeć różniez na tarce.Wszystkie wkładnikie wymieszać dosypując tartą bułkę /ok.2-3 łyżek/Tak by masa mięsna tylko się związala ale nie była zbyt twarda.Wyrobioną masę mięsną podzielić na 5 6 części i uformować mokrą ręką kotlety.Na patelni rozgrzać olej,kotlety obtoczyć w tartej bułce i smazyć z obu stron.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.02.2014 13:14
bardzo lubie mielone a te sa pyszne
IZABELA29 05.01.2014 09:53
takie lubię .
Grażyna13 02.01.2014 14:11
Smakowite danie :)
Motorek 06.10.2013 08:32
bardzo smaczne
kate.500 19.07.2013 08:00
pyszne kotleciki
Natalia/tubisiek 24.02.2013 12:04
robię podobnie, jest bardzo smaczne :)
olkaaa 01.02.2013 09:18
muszę zrobić
etka 30.08.2012 13:25
ciekawy pomysł
etka 30.08.2012 13:25
ciekawy pomysł
IZABELA29 17.08.2012 13:55
doskonałe na każdą okazje
IZABELA29 04.07.2012 11:07
mi w te upały nie chce robić się kotletów
ankaryba 30.06.2012 23:23
muszę takie zrobić :-)
ben-ka 24.06.2012 22:29
katarzynka455 dobrze rozumiesz pieczarki trę i dodaję do mięsa.
barbara11561 23.06.2012 19:29
też dodaję czasem pieczarki lub inne składniki:)
MAR3STA 23.06.2012 19:22
tzn. mielona ryba i pieczarki, a resztę składników podobnie
MAR3STA 23.06.2012 19:21
uwielbiam takie mielone, polecam również mielone z rybą i pieczarkami
pacpaw 22.06.2012 20:12
niezłe te mielone od ben-ki
anemon 22.06.2012 10:06
U Ciebie zawsze znajduję niby coś znanego, a jednak zupełnie nowego i ciekawego.
katarzynka455 21.06.2012 19:31
rozumiem że pieczarki dodajesz do masy mięsnej też często dodaję pieczarki na różne sposoby
katarzynka455 21.06.2012 19:31
rozumiem że pieczarki dodajesz do masy mięsnej też często dodaję pieczarki na różne sposoby
EWI 21.06.2012 17:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak