Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson na łopatce ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 20 dkg.
łopatka wędzona wieprzowa 20 dkg.
sól i pieprz
cebula 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
szpinak świeży lub mrożony 20 dkg.
masło 2 łyżki
jajko 6 szt.
bułka 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: salceson na łopatce ze szpinakiem

łopatkę świeżą umyć włożyć do rondelka i ugotować a wędzoną włożyć do drugiego rondelka i także ugotować w osolonej wodzie,wywar zachować,po wystudzeniu mięso pokroić w drobną kostkę.Bułki pokroić i skropić wywarem z wędzonki.Czosnek i cebulę posiekać,szpinak poszatkować jeśli mamy świeży to najpierw umyć.Na patelni rozgrzać masło zeszklić cebulę z czosnkiem dodać szpinak wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę poddusić.W misce wymieszać mięso z bułką,szpinakiem,jajkami i posiekaną natką pietruszki doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotową masę włożyć do wysmarowanej smalcem brytfanki i upiec w temp.180st.ok.30min.przed podaniem pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.07.2013 12:04
bardzo fajny
parysek10 21.06.2012 20:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak