Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jajeczna z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
kiełbasa szynkowa 20 dkg.
cebula 1 szt.
mieszanka warzywna 1 słoik 330g.
majonez 1 mały
kostka mięsna 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat
papryka czerwona po 1/2 szt.
papryka żółta po 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jajeczna z warzywami

jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w kostkę.Papryki umyć oczyścić i kiełbasę pokroić a paski,cebulę drobno posiekać,warzywa osączyć z zalewy na sicie a zalewę zachować,wszystkie składniki włożyć do miski lub salaterki i połączyć z majonezem.Osączoną zalewę wymieszać z wodą aby było 300ml.połowę zagotować z kostką mięsną a pozostałą wymieszać z żelatyną i podgrzewać aż do rozpuszczenia.Schłodzić i wlać do miski wymieszać z resztą składników wlać do formy keksowej i wstawić do lodówki do stężenia.Przed podaniem pokroić w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.11.2013 20:30
świetny pomysł
Wafelek2601 30.05.2013 22:05
Ciekawy przepis
Wacław 06.03.2013 11:56
moje smaki,fajny przepis !
Smakosz6 26.08.2012 22:42
mniam mniam
parysek10 21.06.2012 20:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak