Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
boczek 25 dag.
sól - -
ser żółty 25 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kopytka

Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Do ostudzonych dodać mąkę, utarty ser, jajka, sól. Wyrobić, uformować wałki, spłaszczyć każdy, pokroić kopytka, ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić i zarumienić na patelni. Kopytka okrasić podsmażonym boczkiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 21.06.2012 19:58
pyszna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak