Sposób przygotowania

drożdże rozkruszyć dodać cukier odrobinę mąki i letniego mleka wymieszać odstawić do wyrośnięcia.Bagietkę pokroić namoczyć w mleku odcisnąć.Wędzonkę pokroić w drobną kostkę połączyć z bagietką,jajkami,posiekaną natką pietruszki i tymiankiem,zmiażdżonym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami do smaku solą,pieprzem,gałką muszkatołowa i zielem angielskim całość dokładnie wymieszać dodać kaszę manną i wyrośnięty zaczyn ponownie wymieszać.Przygotowaną masę wylać do natłuszczonej formy wysypanej tartą bułką z kminkiem,odstawić na 30min.aby ciasto podrosło i upiec w temp.180st.ok.30-40min.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi być smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takiej nie jadłem ,na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !