Sposób przygotowania

Pokroić w kostkę miąższ arbuza ,zasypać cukrem pudrem ,dodać łyżkę rumu,cynamon i wstawić do lodówki. Kiedy cukier całkowicie rozpuści się całość zmiksować i przetrzeć przez sito lub durszlak. Masę przełożyć do misy maszynki do lodów i wyrabiać do chwili otrzymania zmrożonej masy owocowej.Podawać bezpośrednio po przygotowaniu w szklanych pucharkach lub przełożyć do pojemniczka i zamrozić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    super smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    Podoba mi sie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    z rumem super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię sorbet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !