Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet z arbuza w/g cris

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 60 gram
rum 1 łyżka
cynamon szczypta
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet z arbuza w/g cris

Pokroić w kostkę miąższ arbuza ,zasypać cukrem pudrem ,dodać łyżkę rumu,cynamon i wstawić do lodówki. Kiedy cukier całkowicie rozpuści się całość zmiksować i przetrzeć przez sito lub durszlak. Masę przełożyć do misy maszynki do lodów i wyrabiać do chwili otrzymania zmrożonej masy owocowej.Podawać bezpośrednio po przygotowaniu w szklanych pucharkach lub przełożyć do pojemniczka i zamrozić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2012 16:45
bardzo lubię sorbet
Kate131 28.08.2012 09:51
z rumem super
Betka 04.08.2012 22:12
Podoba mi sie;)
agunesu 21.06.2012 16:11
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak