Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z zaskakującym wierzchem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szkl
rodzynki 1 szkl
wódka 1/2-3/4 szkl
czekolada gorzka 1 1/2 tabliczki
czekolada mleczna 1 tabliczka
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
kefir 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z zaskakującym wierzchem

Kroki postępowania

1
ciemny biszkopt przekroić na pół, jedną część położyć na blaszce, drugą pokruszyć dodać do niej zmielone orzechy, rodzynki namoczone w wódce (razem z wódką), roztopione 2 tabliczki czekolady i wymieszać
Krok 1 - biszkopt z zaskakującym wierzchem foto
2
2 galaretę przygotować 1/2 litra gorącej wody ,kiedy zaczną gęstnieć dodać do ubitego kefiru całość wylać na biszkopt odstawić do zastygnięcia
Krok 2 - biszkopt z zaskakującym wierzchem foto
3
na wierzch położyć masę z biszkoptu , całość polać 1/2 tabliczki roztopionej gorzkiej czekolady
Krok 3 - biszkopt z zaskakującym wierzchem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.06.2013 18:18
świetny przepis,ciekawe ciasto
Habibi 02.09.2012 07:03
Bardzo smakowity :)
agataw1990 11.08.2012 13:32
pysznie wygląda:)
teresa18 22.06.2012 16:17
nie ziutulu nie jest chrupiący ale miękki poprzez namoczone rodzynki i alkohol, polecam bogaty w smaku
ziutula
ziutula 21.06.2012 17:42
chyba chrupiący jest ...
Misiabe 21.06.2012 17:22
ciekawy pomysł na fajne ciasto
stokrotka 21.06.2012 16:54
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak