Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany koper włoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 2 szt.
pomidory 3 szt.
ser żółty 4 plastry
cebula
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sól i pieprz
cukier
cytryna 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany koper włoski

koper oczyścić pod bieżącą zimną wodą osuszyć i posiekać na kawałki włożyć do garnka i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem i cytryną.Cebulę obrać posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą.Pomidory umyć pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić dodać pomidory i posiekany tymianek doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i chwilę dusić.Całość wylać do naczynia żaroodpornego wyrównać i ułożyć koper włoski oraz plastry sera żółtego oprószyć pieprzem i zapiec w temp.200st.ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.06.2013 07:30
bardzo smakuje mi koper włoski, szkoda że tak ciężko go dostać
elka4621 21.06.2012 19:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak