Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąc przez praskę , utrzeć z solą , dodać szczyptę tymianku, rozmarynu i pieprzu - utrzeć.Umyte i osuszone mięso pociąć na grubsze plastry, skropić sokiem z cytryny, namazać pastą czosnkową i wstawić do lodówki na 2-3 godz.Po zamarynowaniu obsmażyć na oliwie z każdej strony , następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu. obłozyć masłem , polać bulionem i piec ok. pół godz.180*C . Ziemniaki obrać , podzielić na ćwiartki i dodać do mięsa. Polewać je powstałym sosem z pieczonego mięsa.Piec następne pół godz. w temp. 140*C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mmm.. super propozycja na obiad;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !