Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane naleśniki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka 1,5 szkl.
woda gazowana 2/3 szkl.
mleko 2/3 szkl.
sól
Farsz:
mięso mielone 1/2 kg.
cebula
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
ser żółty 15 (tarty)
Papryka ostra mielona Prymat
ser topiony 1 (z papryką)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane naleśniki faszerowane mięsem mielonym

na początek z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe odstawić na pól godziny i upiec naleśniki.Cebulę posiekać wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć razem z mięsem mielonym,dodać pomidory dokładnie wymieszać i gotować ok.15min.wrzucić serek topiony,koncentrat pomidorowy i doprawić na pikantnie solą i papryką ostrą,całość wymieszać jak ser topiony się rozpuści ponownie wymieszać i odstawić z ognia.Przyrządzony farsz nakładać na naleśniki i zawijać w rulonik układać w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym olejem,pomiędzy warstwy zwiniętych naleśników posypać startym serem żółtym najwięcej zostawić sera na ostatnią warstwę i zapiec w piekarniku w temp.160st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.04.2013 19:29
pyszne są takie naleśniki
Motorek 01.11.2012 12:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak