Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt
mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
olej do smażenia
drożdże 2 dag
mleko 1 i 1/2 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Drożdże rozpuścić w kilku łyżkach ciepłego mleka.
Jajka utrzeć z cukrem- dodać resztę składników- połączyć z drożdżami- dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Jabłka obrać i pokroić- wymieszać z ciastem.
Porcajmi kłaść na rozgrzany olej- smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.08.2013 22:57
Planuję jutro na obiad:)
treonina 02.12.2012 12:09
pyszności!
Renata22 08.09.2012 13:43
świetne ;) moje ulubione racuchy
Natalia40 05.09.2012 23:26
superrrr
kuklik 10.08.2012 17:16
pyszne
gusia1000 07.08.2012 19:42
Zawsze są dobre.
sznycel 06.08.2012 21:49
za taki przepis będę do Ciebie zwracać się mistrzu
kamyk 17.07.2012 20:53
lubię racuchy z owocami
MAR3STA 30.06.2012 23:13
pyszne
Kasiax18 30.06.2012 17:06
extra
teresa18 21.06.2012 15:22
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak