Sposób przygotowania

Rosół najlepiej z poprzedniego dnia stawiamy na małym ogniu. W kubku rozrabiamy mąkę z jajekiem dobrze mieszająć tak aby nie było tzw. grudek. Ciasto musi być lekko lejące można dodać odrobinę wody. Na gotujący się rosół nakładamy łyżką masę jajeczną i dobrze mieszamy. Gotowy rosół podawać gorący.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajne
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    często robię na drugi dzień jak zostanie rosołu
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    lubię bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny taki lekki rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !