Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane na rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lane na rosole

Rosół najlepiej z poprzedniego dnia stawiamy na małym ogniu. W kubku rozrabiamy mąkę z jajekiem dobrze mieszająć tak aby nie było tzw. grudek. Ciasto musi być lekko lejące można dodać odrobinę wody. Na gotujący się rosół nakładamy łyżką masę jajeczną i dobrze mieszamy. Gotowy rosół podawać gorący.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2013 15:45
smaczny taki lekki rosołek
aisza1 08.02.2013 14:37
też takie robię
kasiek 02.12.2012 20:50
lubię bardzo
m1monika 21.07.2012 11:02
bardzo lubię
Ewelina47 14.07.2012 22:31
często robię na drugi dzień jak zostanie rosołu
bgs1984 10.07.2012 21:41
mniam
marzenciak1985 10.07.2012 21:36
mniam
Piotr-21 22.06.2012 15:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak