Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania
serek kremowy naturalny 3 czubate łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone rzodkiewki

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki umyć, oczyścić, odciąć im listki i korzonki. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki (mniejsze na 4, a większe na 6 kawałków). Czosnek posiekać.
Krok 1 - Duszone rzodkiewki foto
2
Rzodkiewki i czosnek wrzucić na rozgrzany olej i smażyć, aż czosnek się zrumieni.
Krok 2 - Duszone rzodkiewki foto
3
Wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Duszone rzodkiewki foto
4
Jak rzodkiewki będą już miękkie, dodać do nich odrobinę soli, pieprz, przyprawę uniwersalną i serek.
Krok 4 - Duszone rzodkiewki foto
5
Dokładnie wymieszać i gotować dalej bez przykrycia na dużym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje, a sos zgęstnieje.
Krok 5 - Duszone rzodkiewki foto
6
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Duszone rzodkiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 22:39
Ja zrobiłam je wtedy pierwszy raz i byłam pozytywnie zaskoczona. W tym roku też z pewnością takie niejednokrotnie zrobię.
alaaa 13.02.2013 21:59
jestem ciekawa jak to smakuje
Juleczka20 30.10.2012 09:08
bardzo lubię rzodkiewki ale tak podanych jeszcze nie jadłam
Sroczka 23.09.2012 23:17
Bardzo podoba mi się ten przepis.
zdeba 07.09.2012 22:04
Bardzo pomysłowe
Ankha 21.06.2012 21:46
Coś innego niż grzeczna rzodkiewka do twarogu:)
owca441 21.06.2012 16:12
ciekawie przyrządzone
owca441 21.06.2012 16:12
ciekawie przyrządzone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak