Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porzeczkowo-malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 10 dag.
porzeczki 15 dag.
cukier 5 dag.
śmietana 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porzeczkowo-malinowy

Owoce oczyścić, zagotować w wodzie, przecedzić przez sitko. Część płynu rozprowadzić z mąką, dodać drugą cześć płynu, rozmieszać, dodać cukier, zagotować. Na koniec połączyć ze śmietaną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 27.08.2012 09:49
mniam
kupiska 12.07.2012 11:36
Fajny pomysł na sos można wykorzystać na budyń:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak