Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w plasterki lub słupki - wrzucić do dużego garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę - posolić, wymieszać i odstawić na godzinę.
Ocet zagotować z cukrem, wodą i przyprawami - wrzącą marynatą zalać ogórki, wymieszać, nakryć i pozostawić na 10-12 godzin (np. na noc) w ciepłym miejscu.
Garnek postawić na sporym płomieniu, zagotować, zgasić ogień i ponownie pozostawić do ostygnięcia.
Przestudzone ogórki przełożyć do słoiczków - zalać letnią zalewą.
Słoiczki zakręcić szczelnymi pokrywkami i krótko zapasteryzować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    pycha, jadłam podobne i spróbuję
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    godne uwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    godne uwagi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !