Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na sztywno , dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Blaszkę o wym. 25X35 wyłożyć papierem i posmarować masłem.Ciasto wlać do formy i piec ok. 20 minut w 180*C.Przygotować krem :2 galaretki każdą z osobna rozpuscić w połowie wody z przepisui studzić w dwóch płaskich naczyniach. Trzecią galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.Śmietanę ubić na sztywno i prawie chłodną galaretkę wlewać do kremówki ciały czas ubijając.stężałe galaretki w talerzach pokroić na kosteczki dodać do kremu i wymieszać. Krem rozłożyć równo na cieście , ozdobić galaretkami .

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    prosto a jak smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też piekę biszkopt w takich proporcjach,zawsze wychodzi i jest pulchny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !