Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JABŁKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 700 gram
skórka cytrynowa - -
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cukier 50 gram
woda 1 litr
śmietana 125 ml.
mączka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JABŁKOWA

Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałki. Wrzucić do wody, dodać skórę z cytryny, goździki i całość rozgotować. Przetrzeć przez sito, włożyć do wody. Dodać cukier jeszcze raz zagotować. Śmietanę rozrobić mączką ziemniaczaną, dodać do zupy cały czas mieszając. Podawać z makaronem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak