Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
pieczarki 7-8 sztuk
cebula 1/2 sztuki
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa pieczarkowa

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę, obrać i opiec na suchej patelni. Zagotować rosół, dodać pokrojone pieczarki i opieczoną cebulę. Gotować ok. 10 minut. Zagęścić mąką, doprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę, wyjąć cebulę, podawać z ugotowanym i osączonym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.03.2014 11:18
świetna - lubię taką zupę
Pietruszka 21.06.2012 12:19
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak