Sposób przygotowania

Kakao i cukier rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Pozostałą część mleka połączyć ze śmietanką i zagotować.Dodać wanilię i rozpuszczone kakao z cukrem. Pozostawić do przestudzenia i wstawić do lodówki na kilka godzin. Zimne mleko kakaowo-waniliowe umieścić w maszynce do lodów i postępować w/g instrukcji. Moje lody gotowe są w ciągu 30 min. Aby otrzymać konsystencję mocniej zmrożoną należy umieścić je w pokemniczku i wstawić na ok. 2 godz.do zamrażalnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam lody.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !