Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z szynka konserwową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 800 g
szynka konserwowa 5 plasterków
masło 1 łyżka
migdały 40 g
białko 2
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z szynka konserwową

Z szparagów odcinamy stwardniałe dolne końce , obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody aby nam nie sczerniały , następnie związać w pęczki , włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotować do miękkości w między czasie sparzyć migdały , obrać ze skórki i zetrzeć , szparagi po ugotowaniu wyjąć , odsączyć rozwiązać pęczki zawijamy je w plastry szynki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem . Białka ubite połączyć z migdałami nakładamy dekoracyjnie na szparagi i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.11.2012 11:30
lubię
Andysz 22.06.2012 10:19
pychotka;)
bgs1984 22.06.2012 09:11
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:05
mniam
Rafał10 21.06.2012 11:39
mniam, idealne na przyjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak