Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza po chłopsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 5 dużych ząbków
cebula 1 szuka
kminek 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 5 dag
mąka ziemniaczana 3 dag
olej do smażenia
filet z dorsza 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza po chłopsku

Filety z dorsza doprawić solą, pieprzem. Czosnek rozgnieść lub pokroić w drobne kawałeczki. Cebulę drobno pokroić. Czosnek wymieszać z cebulą i kminkiem. Ok. 1 godz. Przed pieczeniem każdy filet obtoczyć w przyprawach, zawinąć w folię i odstawić do lodówki. Filety będą miały dzięki temu bardziej wyrazisty smak. Po tym czasie filety odwinąć, panierować w wymieszanych mąkach i piec na oleju na złoty kolor. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak