Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 2 szt
biała kapusta 0,5 szt
kapusta kiszona 0,6 kg
koncentrat pomidorowy 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt
mięso wieprzowe 0,5 (np. łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Przygotowujemy mieso i kiełbase w kostke smazymy razem ok 25 min, po czym podlewamy woda dodajac 3 szt liscia laurowego, 5 kuleczek ziela angieskiego i dusimy ok 20 min Nastepnie szatkujem i gotujemy biała kapuste ok 20 min a w osobnym naczyniu gotujemy kapuste kiszoną ok 10 min.Odcedzamy obie kapusty i łączymy wszystkie składniki razem; dodajemy cały koncentrat i cała przyprawe do bigosu gotujemy ok 20 min na koniec dodajemy do smaku pieprz i kucharek w płynie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 22.03.2011 16:34
bigos zawsze dobry
Babciagramolka 18.01.2011 17:02
Nie zgodziła bym się z czasem duszenia bigosu .Bigos powinien byc robiony przez kilka dni . Ogrzewany- duszony i przemrażany i tak na okrągło .Brak mi w tym przepisie grzybów
Barbara55 05.01.2011 15:21
dobre
rakow2
rakow2 12.11.2010 15:15
bigos zawsze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak