Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mrożona kawa z syropem czekoladowym i pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 szkalnki
syrop czekoladowy do smaku
cukier brązowy do smaku
lód kilka kostek
kawa (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: mrożona kawa z syropem czekoladowym i pianką

Zaparzyć mocne espresso Mleko spienić za pomocą ekspresu lub mikserem. Do wysokiej szklanki wsypać lód, ścianki polać czekoladowym sosem. Ostrożnie dolać espresso i uzupełnić mlekiem , tak aby pianka była na wierzchu, dosłodzić do smaku, pić od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 11.08.2012 14:52
pycha:)
Agata B 06.07.2012 18:49
jedna z moich ulubionych:)))
MagdaeM 21.06.2012 18:29
mniam ;)
daria2911 21.06.2012 14:33
wygląda po prostu świetnie
halina55 21.06.2012 11:04
obłędna ta kawka
Rafał10 21.06.2012 10:43
uwielbiam takie kawki....
ania20m 21.06.2012 10:40
wygląda pysznie :)
ania20m 21.06.2012 10:40
wygląda pysznie :)
Karolcia12 21.06.2012 10:38
niesamowicie zachęcające do wypicia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak