Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
paluszki krabowe 8 sztuk
ser żółty 100 gram, startego
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka, roztrzepane
czosnek 1 ząbek, drobno posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki krabowe w cieście francuskim na szybko

Paluszki krabowe rozmrażamy i obieramy z folii.
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Na połowie ciasta w równych odstępach układamy paluszki krabowe. Solimy i pieprzymy do smaku. Posypujemy je startym serem i posiekanym czosnkiem. Przykrywamy drugą połową ciasta. Przestrzenie pomiędzy paluszkami delikatnie dociskamy palcem tak,żeby paluszki były dookoła oblepione ciastem. Kroimy na prostokąty (każdy oblepiony ciastem paluszek to jeden prostokąt)
Smarujemy jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 07.02.2014 19:29
takich jeszcze nie miałam okazji próbować
angelika14 29.08.2012 10:50
takich jeszcze nie jadłam
Rafał10 21.06.2012 10:46
ooo moje smaki ! Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak