Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
jajek 5
ogórków konserwowych 5
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
ostrej musztardy 1 łyżeczka
majonezu 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć wszystkie ości.
Kawałki ryby rozgnieść widelcem.
Do ryby za pomocą siatki do sałatek w kroić jajka.
Ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
Ogórki mają dużo soku, więc w dłoniach odcisnąć go i odciśnięte wrzucić z cebulą do ryby.
Na koniec dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszać pastę i podawać z dowolnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 20.07.2012 09:38
tez taka robie, pyszna
ZEWA 22.06.2012 15:53
dla mnie też najlepsza jest z makreli
Rafał10 21.06.2012 11:15
uwielbiam taką pastę... pychotka z makreli najlepsza :)
Rafał10 21.06.2012 11:15
uwielbiam taką pastę... pychotka z makreli najlepsza :)
ania20m 21.06.2012 10:41
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak