Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet rybny z posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt.
masło 1/2 kost.
czosnek 2 ząbki
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
koperek 1/3 pęczka
natka pietruszki 1/3 pęczka
bułka tarta pikantna 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
cytryna 1 szt.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: filet rybny z posypką

masło włożyć do miski i utrzeć z umytymi i drobno posiekanymi ziołami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić do smaku solą i odstawić.Filety umyć osuszyć przekroić na połowę oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny odstawić na 30min.W międzyczasie przygotować posypkę do miseczki wsypać bułkę tartą dodać skórkę z cytryny i parmezan wlać oliwę i całość wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem układać rybę na każdym kawałku ryby położyć porcję masełka ziołowego i posypać przygotowaną posypką.Wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.10.2012 08:37
bardzo smaczna ryba
Rafał10 21.06.2012 11:19
z parmezanem ... pycha !
caralajna 21.06.2012 09:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak