Sposób przygotowania

Mintaja umyć i osuszyć.
Przekroić każdy kawałek na pół.
Oprószyć rybę solą i pieprzem.
Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, jogurt grecki, paprykę, sól i pieprz i wymieszać na gładkie ciasto.
Gdyby konsystencja była za gęsta ( powinna być gęściejsza od ciasta naleśnikowego ) dolać mleko.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron po około 3-4 minuty.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam rybki ! W takiej panierce musi być wyśmienita :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !