Sposób przygotowania

1 jogurt truskawkowy ( 150 ml )
1 jogurt morelowy ( 150 ml )
1 jogurt gruszkowy ( 150 ml )
1 jogurt malinowy ( 150 ml )
1 jogurt brzoskwiniowy ( 150 ml )
1 łyżka galaretki truskawkowej
1 łyżka galaretki cytrynowej
1 łyżka galaretki agrestowej
1 łyżka galaretki brzoskwiniowej
1 łyżka galaretki wiśniowej
po 150 ml przegotowanej gorącej wody na każdy smak galaretki


Do pięciu małych miseczek wlać gorącą, przegotowaną wodę.
Dodać galaretki i dokładnie wymieszać.
Jogurt truskawkowy przełożyć do innego naczynia, zmiksować go, po chwili cały czas miksując wlać chłodną galaretkę. Jeszcze chwilę miksować i rozlać ją do pucharków lub kieliszków ( ja rozlałam do kieliszków ustawiając je pod skosem ).
Naczynia z pierwszą warstwą wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie zrobić tak samo z pozostałymi smakami, odczekując aż kolejna warstwa się zetnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ania20m

    wygląda pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super ekstra ! Ślicznie kolorowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !