Sposób przygotowania

W poszukiwaniu inspiracji przy nowym wyzwaniu zawsze zaczynam od słodkich podchodów.

Dzisiaj trafiłam bezbłędnie! Ulubiona herbatka zielona w chłodnym i deserowym wydaniu, polecam!:)

- 2 saszetki zielonej herbaty (u mnie czysta zielona herbata Dilmah)
- 200 ml wody filtrowanej
- 50 ml wrzątku
- 2 łyżeczki żelatyny

Namocz 2 saszetki w wodzie filtrowanej i odstaw na 2-3h. Wyciągnij saszetki dodaj wrzątek, wymieszaj i dodaj żelatynę (w tym miejscu możesz też dosłodzić wyciąg z herbaty). Mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do ścięcia się żelatyny.

Dlaczego moczę herbatę zamiast ją parzyć, ponieważ nie każdy z was wie jak parzyć herbatę zieloną by nie aktywować goryczki. Polecam sprawdzony sposób który gwarantuje dobry smak. Jest też taka zasada że jeśli “źle” zaparzysz herbatę i nie ma w efekcie smaku który się spodziewasz, nie dodawaj jej do potraw czy deserów.

Do deseru na zdjęciu dodałam:

- 1 łyżkę jogurtu greckiego
- 1 łyżeczkę zarodków pszennych
- 3 łyżki posiekanej galaretki herbacianej
- kilka suszonych żurawin
- 1 łyżeczkę miodu
- szczyptę otrębów owsianych

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    tylko jeść :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawe
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajnie wygląda i pewnie jest pyszne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    ale super ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !