Sposób przygotowania

do naczynia wlać wodę,cukier,skórkę z cytryny,laskę cynamonu oraz goździki i gotować przez 5min.odcedzić.W drugim garnku podsmażyć kaszę kukurydzianą na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek,dodać migdały i sezam wymieszać i smażyć,jak masa się zrumieni zdjąć garnek z ognia i wlać gorący syrop,wymieszać i ponownie postawić na ogniu gotować cały czas mieszając aż cały syrop wsiąknie w kaszę,chałwę wyłożyć do formy lub małych foremek,posypać cynamonem i podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis, uwielbiam chałwę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis ,warto go wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !