Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana ryba z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg.
cytryna 1 szt.
ser żółty starty 3 łyżki
marchewka pokrojona 1 szkl.
brokuł 1 szt.
koperek 2 łyżki
masło 4 łyżki
sól i pieprz
kasza 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana ryba z kaszą

kaszę opłukać pod bieżącą wodą a następnie ugotować,przestudzić.Brokuł umyć podzielić na różyczki ugotować w osolonym wrzątku ok.5min.Pokrojoną marchewkę ugotować na półtwardo.Rybę umyć,podzielić na porcje oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny.Ugotowaną kaszę połączyć z koperkiem,ugotowanymi warzywami i serem wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,na wierzchu układać porcje ryby,obłożyć wiórkami masła i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.30min.Podawać z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.03.2013 08:36
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak