Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
udka kurczaka 1 szt
wątróbki z kurczaka 15 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kajzerka 1 czerstwa
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
żółtko jajek do smarowania
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z żurawiną

Pierś i udko wrzucić do osolonej wody razem z liściem i zielem angielskim. Ugotować. Wątróbkę podsmażyć z cebulą na patelni. Przełożyć pierś, udko obrane z kości, wątróbkę z cebulą, namoczoną kajzerkę w mleku, czosnek i surowe jajko. Dodać sól i pieprz. Miksować na gładką masę. Dodać suszoną żurawinę. Wylać masę do formy nasmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec ok gadziny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak