Sposób przygotowania

*mleko z cukrem i margaryną pod lekko podgrzać, aby składniki sie wymieszały, ostudzić
*do letniego mleka dodać drożdże i 1 łyżkę maki, wszystko dokładnie wymieszać, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnieia
*do dużej miski wbić jaja i ubic je mikserem, dodać rozczyn i delikatnie wymieszać ( można ręką, lub łyzką)
*dodać mąkę i wyrobić
*odstawić do wyrośnięcia
*przełozyć do długiej keksowki i odstawić na chwilę do wyrośnięcia
*Piekłam w termoobiegu w temp. 160 stopni ok. 40 minut

Polecam!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    dobre
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    wygląda pysznie i delikatnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam domowe chleby
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    Domowy chlebek jest najlepszy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    drożdzowe, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !