Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń domowa z pieczarkami i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 1 kg
kiełbasy np. domowej 6 lasek
pieczarek 50 dkg
cebule 2
jajko 2
natki pietruszki 1 pęczek
bułki 2
sera żółtego 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej 1 łyżka
oregano 5 łyżek
Marynata do mięs pikantna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń domowa z pieczarkami i kiełbasą

Cebule kroimy w drobną kosteczkę, pietruszkę siekamy, pieczarki obieramy, myjemy i krpimy w plasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso mielone, cebule, pietruszkę, bułkę tartą, wbijamy jajka, dodajemy odciśnięte w wodzie/mleku bułki, sypiemy przyprawy i dokłądnie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki, zostawiam do wystygnięcia. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie kładziemy połowę mięsa, na to 2 laski kiełbasy obok siebie i tak do końca. Na kiełbasę sypiemy pieczarki a na to ser żółty. Wykładamy ostatnią warstwę mięsa i dokładnie uciskamy. Wkładamy do piekarnika na conajmniej 1,5 h, do momentu, aż skórka będzie chrupiąca i brązowa.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 15.06.2011 23:00
pomysłowa pieczeń
ZEWA 11.11.2010 20:39
na pewno smaczna
caroline1983 14.07.2010 14:11
Ciiekawie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak