Sposób przygotowania

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy olej, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub używamy do dekoracji jasnych kremowych warzywnych zup.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię smak rukoli, więc Twoje pesto chętnie wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Polka potrafi!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !