Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory zielone 200 gram
pestki dyni 2 łyżki
sól do smaku
cukinia 1 szt
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 0,5 łyżki
makaron rurki 160 gram
seler naciowy 1 (z liśćmi)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/

Kroki postępowania

1
Umyte pomidory przekroić na połowę,oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.Cukinię
pokroić w cieniutkie krążki,seler w drobne paski.Połączyć wszystkie warzywa
w misce.Dodać drobno pokrojone liście selera i posiekany zielony pieprz.Doprawić
do smaku solą,połączyć z olejem,wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1 godz.
Krok 1 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto
2
Ugotować makaron al dente i połączyć go z przygotowanym
zielonym sosem pomidorowym. Dokładnie wymieszać i
Krok 2 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto
3
nałożyć na talerze.Gotowe danie posypać pestkami dyni.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu/leni/lub całkiem schłodzony.
Krok 3 - Makaron rurki z zielonymi pomidorami /crudaiola/ foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 20.06.2012 22:08
ale smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak