Sposób przygotowania

papryki umyć usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki pokroić w kawałki.Por oczyścić,umyć pokroić w talarki.Ogórka obrać i pokroić w kostkę,cebulę poszatkować.Kaszę wsypać do miseczki zalać osolonym wrzątkiem 1cm.ponad powierzchnię kaszy i odstawić do spęcznienia,schłodzić,wysypać ją do salaterki połączyć z pokrojonymi warzywami i polać przygotowanym sosem z oliwy z oliwek,soku z cytryny i przypraw do smaku soli,pieprzu.estragonu.ziół prowansalskich.Gotową sałatkę posypać posiekaną natką pietruszki,podawać z grzankami czerstwego chleba i serem żółtym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !