Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki gryczane z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 saszetki
sól i pieprz
twaróg 30 dkg.
jajko 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
płatki owsiane 1 szkl.
olej słonecznikowy
por 1 szt.
ziemniaki 1 kg.
śmietana kwaśna 1/2 l.
sałata
pomidory 4 szt.
cebula 1 szt.
rokpol 15 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki gryczane z serem pleśniowym

kaszę wsypać do osolonego wrzątku i ugotować na sypko,odcedzić.Por oczyścić umyć pokroić w drobną kostkę zeszklić na rozgrzanym oleju,zdjąć z ognia nadmiar tłuszczu zlać połączyć z odcedzoną kaszą.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o dużych oczkach wymieszać z twarogiem i rozkłóconym jajkiem na papkę.Dodać kaszę oraz posiekana natkę pietruszki,doprawić do smaku solą,pieprzem i wyrobić dłonią na jednolitą masę.Z powstałej masy formować kotleciki panierować w płatkach owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Podawać na umytych liściach sałaty z ziemniakami z wody i sałatka pomidorowo-cebulową.Dobrym dodatkiem do potrawy jest kwaśna śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.01.2013 11:17
Pyszne
agnieszka214 28.07.2012 06:45
warto wypróbowac
Kamila/kami007 21.06.2012 00:49
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak