Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowo-orzechowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe pokruszone 1 szklanka
cukier 200 g
cytryny 2 szt
rum 1 kieliszek
czekolada 60 g
mleko 1/8 l
wiórki kokosowe 30 g
orzechy włoskie 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowo-orzechowe

Zmielone orzechy wymieszać z pokruszonym ciastem drożdżowym i cukrem. Dodać rum, sok cytrynowy i trochę startej skorki cytrynowej. Wlać mleko z rozpuszczona czekolada i wyrabiać, aż powstanie plastyczna masa. Następnie uformować kulki o średnicy ok. 4 cm i obtoczyć je w kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.03.2014 09:53
apetyczne zjadłabym :)
Ola1young 09.02.2014 10:52
bardzo apetyczne,pycha
ankaryba 03.09.2013 08:06
muszą być pyszne!!!
Dorian 27.08.2013 23:01
smaczne trufle
Pusia 17.06.2013 08:39
fajny przepis
jeta72 21.05.2013 08:29
prawdziwa pychotka :-)
ben-ka 18.05.2013 08:33
wspaniały pomysł,brawo!
sara1 10.01.2013 08:16
pychotka
berys18 01.01.2013 19:18
pycha
Grazyna0211 23.12.2012 18:10
świetne są te trufle
Mati13 07.12.2012 18:06
bardzo smacznie wyglądają
Rybciia 04.09.2012 11:40
ale pychotka :-)
Seba 17.08.2012 10:48
smaczny deser
adelajda 10.07.2012 10:35
na pewno smakowite, szkoda że bez zdjęcia !1
dianix 09.07.2012 13:08
sama nigdy nie robiłam
olkaaa 26.06.2012 07:44
fantastyczny smakołyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak