Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Drożdże rozmieszać na płynną masę z cukrem i cukrem waniliowym w dużej misce.
Wlać mleko, olej i wbić jajka.
Wszystko chwilę ubijać trzepaczką.
Następnie wsypać mąkę, dodać spirytus i wyrobić ciasto.
Wyrobione zakryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Po około 30-40 minutach wyrobić jeszcze raz ciasto.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    muszę się przekonac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo apetyczne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Niebawem będę robić :) ja jednak nie daję drożdży :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ja dałam tutaj drożdże bo jak nazwa wskazuje są to oponki drożdżowe. Jak widac są pięknie wyrośnięte. Do tych drugich z serem nie daję drożdży.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !