Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec z kremem śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
jaja 4
olej 3 łyżki
cukier 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki
krem do tortów śmietankowy 1
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec z kremem śmietankowym

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Okrągłą formę smarujemy olejem, wykładamy pergamin i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35minut. W tym czasie przygotowujemy krem według przepisu na opakowaniu. Po ostygnięciu placka rozcinamy go i smarujemy przygotowanym kremem. Na wierzch posypujemy cukier puder. Schładzamy w lodówce co najmniej pół godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.04.2013 10:20
mmm super;)
Bernadeta1 01.11.2012 14:28
pyszny deser
Janek 15.08.2012 11:01
genialne, zdecydowanie smaczne to!
Anna152 15.07.2012 22:07
super
Anna152 15.07.2012 22:07
super
Anna152 15.07.2012 22:07
super
Marta1986 11.07.2012 10:41
pycha
Andysz 02.07.2012 23:48
rewelacja;)
karolina1869 21.06.2012 17:30
apetyczne ciacho
agunesu 20.06.2012 21:35
wyglada przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak