Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczykowa pasta do pieczywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka, (puszka tuńczyka w oleju
cebula 1 mała
ogórek kiszony 3 sztuki
majonez 1 łyżka
jajko 2 sztuki,(ugotowane na twardo)
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowa pasta do pieczywa

W malakserze rozdrabniamy cebulę. Dodajemy ogórki i jajka. Traktujemy malakserem aż będą drobniutko posiekane. Teraz dodajemy tuńczyka (w miarę możliwości odsączonego z oleju), majonez i przyprawy. Jeszcze na moment włączamy malakser, żeby składniki się połączyły. I już można nakładać na chlebek. Warto pastę posypać pokrojonym w kostkę kiszonym ogórkiem.

Można zrobić też pastę klasycznie, bez użycia pomocy elektrycznych ;) : Posiekać drobniutko jajka, ogórki, i cebulę. Dodać odsączonego z oleju tuńczyka (tu dobrze sprawdzi się sałatkowy), majonez i przyprawy. Całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak