Sposób przygotowania

budyń bananowy ugotować w 0,4litra mleka w.g przepisu na opakow.,mąkę,proszek do pieczenia i cukier wymieszać w misce,w drugiej misce utrzeć olej,mleko i jajka mokre składniki połączyć z suchymi dokładnie wymieszać mikserem i podzielić na połowę,do foremek papierowych wlewać po czubatej łyżce ciasta i łyżce budyniu na wierzch.Do odłożonej drugiej połowy ciasta dodać pokrojonego w kostkę banana i wkładać resztę ciasta do foremek.Upiec w temp.180st.ok.15-20min.po wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać kokosem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    czekolada,banan,bydyń,kokos muszą być pyszne z takimi składnikami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !