Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencki Rosołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
makaron nitki 25 dag
marchewka 1
kostka rosołowa 1
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Studencki Rosołek

Makaron gotujemy al-dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy. W drugim garnku nastawiamy około 3 litrów wody i wrzucamy kostkę rosołową. Obieramy marchewkę, płuczemy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka. Gotujemy aż marchewka będzie miękka. Na koniec doprawiamy kucharkiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 10.07.2012 15:53
interesujące:)
Andysz 01.07.2012 00:27
oj klepią klepią ale i tak apetycznie wygląda;)
SmacznaPyza 20.06.2012 20:58
ja wiem, że studenci zwykle biedę klepią, ale bez przesady...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak