Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką i morelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki kalifornijskie,morele po 15 dkg
białe wino 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
olej do smażenia
tłuszcz do formy
schab bez kości 1 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką i morelą

opłukać owoce zalać winem i odstawić na pół godziny.umyty i osuszony schab przekłuć dwukrotnie na całej długości cienkim nożem.natrzeć solą i pieprzem,a miejsce przekłucia wysmarować musztardą i włożyć w nie wymoczone w winie morele i śliwki.mięso obsmażyć na patelni,przełożyć do brytfanny,wstawić na 10 min do mocno nagrzanego piekarnika,po czym zmniejszyć ogień i piec 50 min,skrapiając winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 31.01.2012 18:52
mniam
Anna146 10.05.2011 07:12
super ekstra, wygląda i smakuje lepiej niż tylko ze śliwka
Emilia22 29.09.2010 14:59
świetny schabik
annamariakowalczyk3 22.07.2010 06:18
pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak