Sposób przygotowania

udka królika nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na złoto na sklarowanym maśle, kiedy mięso się zezłoci podlewamy winem i dodajemy ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz i przeciśniety przez praskę czosnek, dusimy do miękkości kontrolując poziom sosu, jeśli jest go za mało podlewamy bulionem warzywnym. na koniec zagęszczamy mąką, ja dodaję mąkę rozpuszczoną w odrobinie wody

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    wykwintny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Dokładnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    nie jadłem nigdy królika
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !