Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

FARSZ: starannie wypłukaną fasolę zalewam zimną wodą i odstawiam na całą noc.
Następnego dnia fasolę w garnku bez przykrycia doprowadzam do wrzenia, odlewam wodę, a do garnka z fasolą wlewam świeżą, gorącą wodą. Gotuję pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
Cebule kroję w drobną kostkę, a następnie smażę na rozgrzanym oleju, na krótko przed końcem smażenia dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula ma złoty kolor dodaję sól, pieprz, majeranek, pieprz kajeński i dokładnie mieszam.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jadłam,jadłam:) w ten weekend jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ale super przepis,z checia sprubuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, bo naprawdę świetnie smakują.
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja pierożków nie odmawiam a te wyglądają wyśmienicie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam, takich pierogów jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    tym farszem mnie zaskoczyłaś
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Gdy pierwszy raz je zrobiłam sama byłam zaskoczona, że z tak zwyczajnych składników wyszły tak smaczne pierogi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takich jeszcze nie jadłam..
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Izabela polecam, bo w sumie z bardzo prostych i niedrogich składników mamy bardzo smaczne i dość niecodzienne pierogi.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i o to w gotowaniu chodzi
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam wszystkie pierożki, ale z takim farszem jeszcze nie próbowałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jeśli lubisz fasolę, to zrób koniecznie, są przepyszne, ale koniecznie trzeba farsz mocno doprawić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Warto sobie takie pierożki zrobić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !