Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
żółtko jaj 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki francuskie

Ciasto francuskie odwijamy. Kroimy w cienkie podłużne paski. Przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Z wierzchu smarujemy żółtkiem. Posypujemy solą. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku na złoty kolor. Pozostawiamy do przestygnięcia i możemy chrupać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak